Quantcast
Channel: vakantie-blog.com » Reizen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 39

Hond mee op vakantie

$
0
0

hond op vakantieVakantie? Regel het goed voor je hond!

Heb je een leuke vakantiebestemming uitgezocht? Zoek dan ook meteen uit of de hond mee kan, en wat je daarvoor moet regelen!  Het LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) helpt je met veel informatie en vertelt je waar je op moet letten wanneer de hond mee op vakantie gaat, zodat je dit ook voor je hond goed kunt plannen. Een goede voorbereiding zorgt voor een zorgeloze vakantie!

Invoereisen

Als je een hond mee wilt nemen naar een ander land in de Europese Unie, dan gelden altijd dezelfde basiseisen: je hond moet een chip en een EU dierenpaspoort hebben en hij moet minstens 21 dagen voor de reis worden ingeënt tegen hondsdolheid (rabiës). Al deze zaken regel je bij de dierenarts. Maar let op: in sommige gevallen zijn er extra regels, zoals voor bepaalde rassen en voor pups.

‘Gevaarlijke’ honden

Sommige landen hebben regels voor ‘gevaarlijke rassen’. Welke rassen (of kruisingen) dat zijn, kan per land anders zijn. Als je dat niet goed hebt uitgezocht, kun je voor vervelende verrassingen komen te staan!

Zo kun je o.a. de American Stafford en de Rottweiler niet meenemen naar Frankrijk. De eisen daarvoor zijn zo streng, dat ze niet haalbaar zijn voor een korte periode. Stamboomloze honden van deze en enkele andere rassen of kruisingen hiervan komen er al helemaal niet in. Dat geldt ook als je alleen maar op doorreis bent naar een ander vakantieland!

Ook Spanje heeft strenge regels over dergelijke rassen, Denemarken heeft een lijstje met ‘gevaarlijke rassen’ en in Duitsland mogen honden van bepaalde rassen niet langer dan 4 weken blijven. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Pups

Pups onder 12 weken zijn te jong om te vaccineren tegen rabiës. Voor hen kunnen per land verschillende eisen gelden. Er zijn diverse landen die geen pups onder 15 weken (12 weken plus 21 dagen wachttijd) binnenlaten, zoals Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. In sommige andere landen mag een pup onder 12 weken wel mee. Maar als je om daar te komen door bijvoorbeeld België of Duitsland moet reizen, is dat dus alsnog niet mogelijk!

Goed controleren

Check dus de eisen van je vakantieland en alle landen waar je doorheen wilt reizen. Op de website van het LICG vind je van alle EU landen de invoereisen.

Gezondheid

In andere landen kunnen andere hondenziektes voorkomen. Die kunnen erg vervelende gevolgen hebben. Zo’n souvenirtje wil je liever niet meenemen. Vraag aan je dierenarts hoe je jouw hond gezond kunt houden in je vakantieland.

Naar een pension

Soms is het beter om je hond niet mee te nemen. Ook dan moet er iets geregeld worden: gaat hij naar een pension, uit logeren of komt er een oppas? Pensions moet je al ver van tevoren reserveren, en je moet zorgen voor de juiste inentingen en behandelingen tegen parasieten. En ook met een oppas moet je bijtijds goede afspraken maken.

Beeldmateriaal: LICG


Viewing all articles
Browse latest Browse all 39

Latest Images

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

3x Omegabox

Bloedvete

Bloedvete

Trending Articles


Te koop: Sint Antoniusbank 42 c, Bemelen


Te koop: Burgemeester Geurtslaan 28, Heythuysen


Te koop: De Gijselaarstraat 12, Leiden


Afschrijving geld S.a.r.l. et Cie., S.C.A


TK: Fossil Bue chrono CH2451


NA: Heuer Navia


OpenPLi 9.0 release beschikbaar


Te koop: Teenschillerlaan 32, IJsselstein


Te koop: Einthovenstraat 10, Geleen


Te koop: Weidehuislaan 18, Almelo